Press

11-2019 Vakblad Hotel & Design interview - "“Hilton in Sittard? Ze verklaarden me voor gek!”"

Wereldspeler op hotelgebied kiest Black Label Hotels als partner

Sittard krijgt als eerste gemeente buiten de Randstad een hotel van de Hilton hotelgroep, een van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende hotelketens ter wereld. Het hotel, dat negentig kamers zal omvatten, opent in de loop van 2020 zijn deuren in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard, dat sinds 2009 leegstaat.

Moederbedrijf Hilton Worldwide heeft de exploitatie van het luxehotel toevertrouwd aan Black Label Hotels, een jonge Limburgse hotelgroep die sterk aan de weg timmert en onder andere eigenaar is van Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht (dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste trouwlocatie van Limburg’) en Black Label Hotel Valkenburg (halve finalist Dutch Hotel Award 2019), een nieuw exclusief hotel met 65 kamers sinds 1 april 2019 geopend is en gelegen op het terrein van voormalige Brouwerij De Leeuw in Valkenburg. 

Brightlands

Het nieuwe hotel, dat behalve negentig kamers ook een restaurant en congresfaciliteiten zal omvatten, richt zich zowel op het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) als op toeristen in de euregio. Volgens directeur Martin Hendricks is alles tot in de kleinste details geregeld. ,,De intentieovereenkomst is getekend en alle vergunningen zijn rond. Als we zouden willen, zouden we morgen kunnen beginnen.”

Over de komst van Hilton naar Sittard is de afgelopen maanden achter de schermen druk onderhandeld, aldus Hendricks, die zelf in de buurt van het toekomstige Hilton Hotel is opgegroeid  ,,Alle partijen hebben zich tot het uiterste ingespannen om Hilton, een organisatie die terecht zeer hoge eisen stelt, naar Limburg te halen. Onze speciale dank gaat uit naar wethouder Pieter Meekels, wethouder van Economische zaken van de gemeente Sittard-Geleen, die in de gesprekken met Hilton een dragende factor is geweest. Ook gedeputeerde Hubert Mackus zijn wij zeer erkentelijk voor zijn ondersteunende rol in het geheel.”

Luxe-segment

Het label dat in overleg met Hilton gekozen is, is Doubletree. Dit label valt in het luxe segment. ,,Hilton zelf omschrijft het als een label in het upper-upscale segment” zegt Martin Hendricks van Black Labels Hotels. ,,De naam zal dan ook worden Doubletree by Hilton Sittard”.

Moederbedrijf Hilton Worldwide – een keten met ruim 5600 hotels in eigendom of onder beheer in 113 landen, voert op dit moment zestien brands. Een groot deel daarvan omvat hotels in het absolute luxe-segment, met Waldorf Astoria Hotels & Resorts – met in Nederland een vestiging aan de Herengracht in Amsterdam – als absolute uitschieter.

Dertien hotels

Op dit moment telt Nederland dertien Hilton Hotels. Zeven daarvan zijn gevestigd in Amsterdam. Hotels van de internationale keten zijn in Nederland verder te vinden in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen en op Schiphol. Op het grondgebied van de internationale luchthaven zijn twee Hilton Hotels gevestigd. 

Het uit 1908 pand waarin het Sittards Hilton Hotel gevestigd wordt, is eigendom  van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht het gebouw ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Het vastgoedbedrijf maakte eerder bekend dat de herontwikkeling van de voormalige school en het omliggende terrein een totale investering van tussen de 17 en 20 miljoen vergt.  

Voor meer informatie omtrent Doubletree by Hilton Sittard kunt u contact opnemen met:
Martin Hendricks – eigenaar Black Label Hotels
06-15120008 / [email protected]

Mooiste trouwlocatie van Limburg en Heerlens sterrenrestaurant kondigen huwelijk aan Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen breidt zijn activiteiten uit naar Maastricht. De bekende zaak van chef-kok Servais Tielman (één Michelinster), die geregeld het landelijke nieuws haalt, gaat per direct intensief samenwerken met Kasteel de Hoogenweerth in de Limburgse hoofdstad. Het uit 1444 daterende jachtslot aan de Maas werd onlangs nog verkozen tot mooiste trouwlocatie van Limburg.

Serv Food & Events by Cucina del Mondo

Serv Food & Events by Cucina del Mondo heet het zakelijke huwelijk tussen Cucina del Mondo * en Kasteel de Hoogenweerth. De samenwerking komt erop neer dat gasten van het sprookjesachtige kasteel met onmiddellijke ingang de mogelijkheid krijgen om hun lunches en diners te laten verzorgen door het Heerlense sterrenrestaurant. Gasten kunnen kiezen uit diverse opties, waaronder luxueuze catering en de mogelijkheid om ingenieuze gerechten ‘custom-made’ uit de Heerlense sterrenkeuken te laten komen.
In het geval van optie nummer drie, tevens de meest luxueuze variant, sluit Cucina del Mondo* voor één of meerdere dagen de deuren van het restaurant in de Laanderstraat in Heerlen en verkast sterrenchef Sevais Tielman persoonlijk met zijn veertien man tellende brigade naar Kasteel de Hoogenweerth om aan de oevers van de Maas de sterren van de hemel te koken. ,,In die setting krijgen wij de sleutels van het kasteel en zorgen wij er op onze eigen bekende wijze voor dat het de gasten aan niets ontbreekt”, aldus Tielman. ,,Cucina del Mondo ligt dan voor even op een prachtige plek aan de Maas aan Maastricht.”

Culinaire exclusiviteit

Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels, waar Kasteel de Hoogenweerth deel van uitmaakt, is erg trots dat hij het stevig aan de weg timmerende Heerlense sterrenrestaurant heeft kunnen overtuigen van de meerwaarde die samenwerking voor beide biedt. ,,Wij merken steeds meer dat onze gasten op zoek zijn naar exclusiviteit in de culinaire invulling. Alle restaurants waar Kasteel de Hoogenweerth zich qua niveau mee vergelijkt hebben een Michelinster. Cucina del Mondo* past precies bij wat wij als hotel- en evenementenlocatie willen uitstralen: het restaurant en de keuken zijn elegant en eigentijds, maar ook het vernieuwende en ruige spreekt ons aan.”
De samenwerking met Kasteel de Hoogenweerth is ook voor Cucina del Mondo* een buitenkans, zegt patron-cuisinier Servais Tielman. ,,We waren al enige tijd op zoek naar een locatie buiten Heerlen. Natuurlijk zijn we trots op onze home-town en we verliezen de stad ook zeker niet uit het oog, maar dat we onze kookkunsten nu ook mogen vertonen op zo’n prachtige plek aan de Maas, zien wij zeker als een aanbeveling.”

Voor meer informatie:
Kasteel de Hoogenweerth
Martin Hendricks
06-15120008
[email protected]

Cucina del Mondo
Ger Tielman
045-5714241
[email protected]

View deals & packages