Hotspots

Maastricht

Eten & Drinken

SOFA Maastricht

Brasserie, bar, restaurant én terras. Bij SOFA kun je de hele dag terecht voor je smakelijke behoeften. Sinds 2008 het nieuwe sprankelende restaurant van het zuiden. “Energiek” en “creatief” zijn sleutelwoorden, zowel in de sfeer als op de kaart. “Standaard” hoort er niet bij. En boven alles: een mooie club mensen bij SOFA, die je gegarandeerd van een mooie middag of avond voorzien.

Eten & Drinken

Restaurant Beluga

Beluga loves you. Dit is geen “restaurant”. Dit is geen “etentje”. Dit is een ervaring. Dit zijn geen gerechten. Dit zijn statements. Creaties, die je perceptie van een avond dineren resetten naar een nieuwe standaard. Ontdek zelf wat Beluga met je smaaksensaties doet, en waarom het niet één, maar twee Michelin sterren verkreeg.

Eten & Drinken

Café Sjiek

“Sjiek”. Een woord dat midden in het Maastrichts dialect staat. Staat voor: “mooi, leuk, te gek”. Op de kaart vooral verse, eenvoudige gerechten uit (regio) Maastricht: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel. Maar ook om zijn tournedos Verjans, pasta Arabica of Salade Olivier staat Café Sjiek bekend. Omdat goed en simpel (h)eerlijk zijn!

Eten & Drinken

Bar mr. Smith

“He possesses that rare ability to blend in with any crowd, yet stand out as a man of distinction and grace” – dát is mr. Smith. Leer hem kennen, “share a good story over a strong drink” en ervaar zelf de luxe oldschool sfeer van een exclusieve heren cocktailbar, gewoon in Maastricht.

Eten & Drinken

Restaurant Brandsøn

Drankje? Dinertje? High Tea? Restaurant Brandsøn. Van verrassende “bar bites” tot een plek aan de uitzonderlijke “chef’s table”. Het huismonster de Mososaurus waakt over ieder die er binnentreedt, en geniet van de culinair gepresenteerde gerechten in een trendy en sfeervolle omgeving. Tip: de rib-eye, met een Portugese wijn.

Eten & Drinken

Restaurant Rantrée

Ontdek Rantrée’s “keldergeheimen”; de beste wijnen van het bijna-niet-te-krijgen Annendale Estate in Zuid-Afrika, of gewoon van eigen regionale bodem, voor bij je gegarandeerd spectaculaire gerecht. Extra dimensie: het panoramaview op de Dousberg.

Erop uit

Stokstaartkwartier

Sfeervolle, oude straatjes gevuld met echt Maastrichts moderne modezaken, restaurants en cafés. Van authentieke ambacht na decennialange ervaring – opgebouwd op deze vaste shopping stek – tot onderscheidend luxe mode en bourgondisch genieten op dit kleine stukje Maastricht.

Shopping

Dille & Kamille

Gestart in een lege werfkelder aan de grachten van Utrecht, en inmiddels uitgewaaierd over het hele land met in totaal 30 winkels: Dille & Kamille is favoriet. Sinds 2015 ook in Maastricht gevonden en geliefd, door iedereen die houdt van natuurlijke verwennerij in huis, tuin en keuken. Van geurende theeën tot zachte zepen en verfijn porselein.

Shopping

Hot Kitchen Men’s Boutique

“In onze ogen zijn de well-dressed geloofwaardiger, overtuigender en charismatischer. Ons geloof in het creëren van een beter geklede wereld is wat ons elke dag energie geeft. We doen dit door mensen zich welkom, prettig en bijzonder te laten voelen en met onze merken trends te zetten.” – Het statement van Hot Kitchen zelf. Need we say more?

Shopping

Noir Fashionstore

De meest moderne dameszaak van Maastricht, en het jongere zusje van Le Marais. Noir zoekt de meeste leuke en luxe merken bij elkaar voor elk karakter. Met grootheden als Nümph, Selected Femme, Rains en Vila – maar ook nieuwe parels als Mae.&.Ivy en Dr. Denim. Matcht altijd met jouw fashion wensen.

Shopping

Le Marais damesmode

Voor de dame die zich graag op z’n Maastrichts “soigneert” voor ze de deur uitgaat. Die gezien mag worden, en nooit betrapt wordt op een sjofel voorkomen. Dat is de shopper voor Le Marais. Sinds 2000 een begrip in onze omstreken. Met een internationaal merkenpakket van o.a. Bellerose, FFC, No Man’s Land, Nathalie Vleeschouwer en Ruby Tuesday.